Kolay Profiterol
Malzemeler :
Hamuru için: 1 su bardağı su, yarım paket margarin,, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı un, 3 yumurta. Kreması için: Tatkat Kremşanti ve süt. Sosu için: 1 paket Tatkat çikolata sosu
Hazırlanışı
Su, tuz ve yarım paket margarin tencerede kaynatılır. İyice fokurdayıp yağ eriyince içerisine 1 su bardağı un eklenir ve 5 dakika topaklanmaması için iyice kar ı ş tı rı lı r , unl ar ez il ir . Hamur kıvamına getirilir ve ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra yumurtalar e kleni r v e y eni den kar ı ştır ıl ı p kr ema kıv amı na g etir il di kten s onr a eli mi zi ı s l atar ak küç ük topl ar halinde tepsiye dizilir. 200 derecede fırına verilir kızarıncaya yada pembeleşince alınır. Toplarımız kenarlarından kesilir ve aral ar ı na kr emş anti konulur . Yaptığımız çikolata sos üzerine dökülür ve soğuk servis yapılır.
Kolay Profiterol