Şeftali Kurabiye
Malzemeler :
125 gram margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, Yarım su bardağı Tatkat pudra şekeri, 1 adet yumurta, Yarım paket Tatkat kabartma tozu, Yarım paket Tatkat vanilya, Aldığı kadar un, 40 adet yarım ceviz kabuğu, 1 paket Tatkat vanilyalı pasta kreması. Üzerine : Kırmızı ve sarı renkli gıda boyası, tozşeker.
Hazırlanışı
Kremayı paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Hamuru hazırlamak için margarin, yoğurt, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, ceviz kabuklarının üzerine sarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin içinden ceviz kabuklarını çıkarıp, kurabiyeleri iki bölüme ayırın. Birinci kısım kurabiyelerin içine kremayı pay edip, diğer yarılarını üzerine kapatın. Gıda boyalarını çok az suda eritin. Kurabiyeleri gıda boyasına batırıp çıkarın. Toz şekere bulayıp servis yapın.
Şeftali Kurabiye