Üç Katlı Cheesecake
Malzemeler :
1 paket çavdarlı bisküvi, 1 paket limonlu bisküvi, 50 gram margarin, 3 çorba kaşığı süt. Üzeri için : 1.5 su bardağı taze siyah üzüm suyu, 1.5 su bardağı su, 2 çorba kaşığı Tatkat Mısır Nişastası, 2 çorba kaşığı pudra şekeri. İç Malzeme için: 500 gram tatlı lor peyniri, 3 çorba kaşığı krema, 2 kahve fincanı Tatkat Pudra Şekeri, 4 adet yumurta.
Hazırlanışı
Bisküvili karışım için margarini yakmadan eritin. Mutfak robotuna aktarıp bisküviler ve sütü ilave ederek un haline gelincey e kadar karıştırın. Karışım ı y uv arlak ke lepçeli (çapı en fazla 2 4 cm ) bir kalıba elinizle düzleştirerek y ayın. Buzlukt a diğer işlem ler bitene dek beklet in. Pey nirli karışım için y um urta akları ile sarılarını ay rı k aplara ayırın. Yum urta aklarını bir t utam t uz ile k ar haline gelinceye kadar çırpın. Yum urta sarılarını ayrı bir kasede pudraşeker, krem a v e pey nir ile karıştırın. Her iki karışım ı bir kapta birleştirin ve buzlukta beklett iğiniz bisküv ili karışım ın üzerine y ay ın. 16 0 der ecey e ay arlı fırında 40–4 5 dakika k adar pişirin. Fırından alın. So ğum aya bırakın. Üzeri için tüm m alzem ey i so s tenceresine alın. Kısık ateşte m uhallebi kıv am ına gelincey e k adar pişirin. Ilınınca so ğuy an ke kin üzerine y ay ın. Buzdo labında e n az 6 saat bek let tikt en so nra se rv is y apın. Bu t atlıyı iste rseniz t atlı lo r pey niri yerine labne pey niri ile de hazırlayabilirsiniz.
Üç Katlı Cheesecake