2,5bardak un ,1,5kaşık bira mayası ,1bardak ılık su ,2adet domates ,150gr rendelenmiş kaşar peyniri ,5adet mantar ,50gr zeytin ,6dilim salam ,1kaşık mısır ,zeytinyağı ,tuz |
Unu eleyip ortasını açın: toz halindeki bira mayasını serpin. Az da tuz ekleyin, yavaş yavaş ılık su ilave ederek yapışkan, yumuşak bir hamur yapın. İcap ederse bir miktar daha ılık su kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru düz bir zemine çıkartın, yapışkan olan hamuru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Kıvamı gelince un serpilmiş toprak bir kabın içine koyun, üzerine de ıslak bez örterek 2saat dinlendirin. Zamanı dolunca kabaran hamuru tekrar unlu zeminde yoğurun ve merdane ile düzleştirin. Ardından hamurun kenarlarını kabarık yapmak için parmaklarınızla ortasından çevresine doğru hafifçe bastırın, en kenar kısımlarına dokunmayın, şişik kalsın. Yağlanmış bir tepsiye yerleştirin.
Salamı, mantarı, kabuksuz domatesi ve çekirdeği çıkarılmış zeytini ince ince dilimlere kesin. Mısırı haşlayıp suyunu iyice süzün. Hamurun üzerine sırasıyla peynir, mantar, domates ve salamı yerleştirin. Mısır ve zeytinleri serpiştirin. En sona zeytinyağı gezdirerek 180-190derecede pişirin. |