125 gr margarin, 2 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı toz badem, 2 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket tatkat vanilya, Aldığı kadar un
|
üzeri için; 1 su bardağı iri dövülmüş badem.
Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Geniş bir kasede yumurta sarıları, vanilya, süt, şeker, toz badem, margarin ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp top şeklinde yuvarlayın. Hamur toplarını önce yumurta aklarına sonra iri dövülmüş bademe bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. |