Baklava
Malzemeler :
Şerbeti için; 1,5 Kg şeker, 1,5 litreden bir bardak fazla su. Hamuru için; 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 3 adet yumurta, 1/2 çay bardağı sirke, aldığı kadar un, 250 gram tereyağı, Bir paket TATKAT mısır nişastası, 400 gram ceviz, 1/2 paket margarin yağ, tuz
Hazırlanışı
Malzemeler kısmında verilen hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurulur ve 1/2 saat dinlendirilir. Cevizler doğrayıcıdan geçirilerek küçültülür. Yapılan hamur 4 parçaya bölünür ve her bir bezeden kayısı büyüklüğünde on beş beze çıkarılır. Kayısı büyüklüğündeki bezeler üzerlerine nişasta dökülerek büyütülür. On beş beze üst üste konulur ve merdane aracılığıyla tepsi büyüklüğünde yeniden büyütülür. Üzerine ceviz içi serpilir ve diğer bezelere de aynı şey uygulanır. Bütün bezeler bu şekilde yapılınca istenilen biçimde kesilir ve üzerine tereyağı ve margarin yağı eriterek dökülüp fırında pişirilir. Şerbet kısık ateşte yaklaşık 1 saat kaynadıktan sonra sıcak bir şekilde soğuk hamurun üzerine dökülür…
Baklava